Dizi ve Filmde Rol Almak İsteyen Bireylerin Özellikleri

İnternet dizilerinin de ortaya çıkması zaten var olan haftalık ve günlük dizlerin de sektörde olması yapımcılar ve yeni senaryolar ile karşımıza çıkan senaristlerin oyuncu talepleri de çoğaldı. Oyuncuların cast oyunculuk ajansları aracılığı ile yapım şirketlerine sunulması oyucuların işini kolaylaştırıyor. Oyuncuların sektördeki her alanda yetişmesini sağlayan ajanslar cast reklam ajansaları ve cast ajans başvuruları olarak da hizmet vermektedir. Reklamlarda oyunculuğunu ve yeteneğini kanıtlayan oyuncu adayları yönetmenler ve yapımcılar tarafından tutulur ve yeni projelerde yeni karakterler olarak izleyici karşısına çıkarılır. Yetenek ve oyunculuğunu iyi yapan her oyuncu sektörde isim yapmak adına reklam şirketleri, mankenlik ajansları ve firmaların tanıtım organizasyonlarında bulunması sektörde bulunanların genel bir özelliğidir. Oyunculuğu ve kamera önü tavırları iyi olan oyuncular cast ajansları ya da menajerleri aracılığı ile eğlence programlarına da katılma şansını elde eder. Ekranlarda görünmesi ile oyuncu izleyiciyi de etkilemeye başlar. Oyuncuya göz aşinası olan izleyici oyuncu takip eder ve dizi ve filmlerini de izler.

Oyuncunun sektörün her dalında bulunması hem tecrübe hem de kalıcı pratiklik anlamında oyuncunun mesleğine destek olacaktır. Oyuncunun bu alanda rol seçmemesi, ve her rolde bulunması önemlidir.

Oyuncunun Rolünü İzleyiciye Sevdirmesi

Yan oyunculuk, figüranlık veya başrol seçimi yapılırken oyuncu kendini oynayacağı role odaklamalıdır. Rolün önemi olmadan rolünü izleyiciye sevdirmesi zaten oyuncuya başarı getirecektir. Rol dağılımı yapılırken seçilecek oyuncuların özellikleri;

Oyuncunu kendini rolü ile kanıtlaması,

Oyuncunun setlere geliş gidiş saatine dikkat etmesi,

Sette bulunan diğer çalışanlar ile uyum içinde olması,

Oyunculuk eğitimin iyi düzeyde olması,

Aldığı oyunculuk eğitimlerini rolünde uygulaması,

Yapımcılar bu özellikleri olan oyuncuları seçmede öncelik tanır. Ayrıca yapımcıların seçtikleri oyuncu rolünü de iyi yaparak izleyici tarafından da sevilirse sektöre ve gündeme yer etmeye başlar. Bu durum oyuncunun mesleğinde ilerlemesinde ve geleceğine atacağı adımların hızlanmasına yardımcı olacaktır. Sizinde bu alanda yeteneğiniz varsa ve yeteneğinizi kullanarak bu işi meslek edinmek isterseniz internetten cast ajans başvuru formunu doldurarak ajans yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.