Cast Ajans Başvurularında Sağlık Raporu Gerekli Midir?

 

Kariyerlerinde oyunculuk, modellik ya da mankenlik gibi hedefleri bulunan bireylerin cast ajanslarına başvurmaları gerekmektedir. Cast ajanslarına başvurmak günümüzde olabildiğince kolay bir hale getirilmiştir. Başvuru sürecinin çeşitli aşamalara bölünmesi ajanslara başvuruyu kolaylaştıran unsurların başında gelmektedir.

Bir cast ajansına başvuruda bulunmak için en çok kullanılan yöntem cast ajanslarının internet sayfalarıdır. Bu sayfalarda başvuruların yapılmasını sağlayan formlar bulunmaktadır. Başvuru formlarını dolduran kişilerin reşit olması, reşit olmayanların ise yanlarında bir vasi olması gerekmektedir. Başvuru formlarında kişilerin bir takım kimlik bilgileri bulunmaktadır. Adaylar yer alan tüm bilgileri hem eksiksiz hem de doğru bir biçimde doldurmakla yükümlüdür.  Genel olarak cast ajanslarının tümü online başvurularda üç adet fotoğraf istemektedir. Bu fotoğraflar kişilerin kendilerini ajansa tanıtma fırsatlarıdır. Yani oldukça dikkatli seçilmeleri gerekmektedir. Cast ajans başvuru fotoğraflarında kişilerin kullandıkları aksesuarlar ya da kıyafetler yüzlerinin ve bedenlerinin önüne geçmemelidir. Bu sebepten ötürü bireylerin sade bir kıyafet seçmeleri gerekmektedir.

Cast ajansı başvurularının ilk adımında herhangi bir evrak istemi bulunmamaktadır. Ancak başvurular ajans tarafından onaylanırsa kayıt için cast ajansları evrak talep etmektedir. Cast ajansları başvurularını onayladığı adaylara bir mesaj ulaştırmaktadır. Adaylar ise gelen mesajda bulunan numaraya ulaşarak bir görüşme randevusu almalıdır. Randevuya katılma hakkı kazanan kişilerin kayıtları büyük ihtimalle yapılmaktadır. Bu nedenden ötürü cast ajansları sağlık raporu istemektedir. Bireyler sağlık raporlarının yanı sıra ajans görüşmelerine; vesikalık fotoğraf, adli sicil kaydı ve bir tane de kimlik fotokopisi götürmelidir. Cast ajanslarının bu aşamada adaylarından istedikleri belgeler onların sistemlerine kayıt olmaları için gerekmektedir. Ayrıca adaylar görüşme sırasında cast ajanslarına bir de hesap bilgisi vermek zorundadır. Reşit kişilerin kendi kimlik bilgilerine göre bir hesap numarası verilmesi istenilmektedir. Adayların projelerden elde ettikleri kazançlar, yasalar çerçevesinde verilen hesap numaralarına aktarılmaktadır. Cast ajansları ile yapılan bire bir görüşmede adayların profesyonel fotoğraf çekimleri de yapılmaktadır. Bu nedenden ötürü adaylar görüşmelere giderken oldukça sade ama şık giyinmelidir. Bazı cast ajanslarının adaylarından yedek kıyafet talep ettikleri de bilinmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler: