Oyunculuk Akademilerinin Cast Ajanslarına Yararı

Cast ajanslarının yaptığı iş kelimenin tam anlamı ile oyuncu olma hayali bulunan oyuncu adaylarını eğiterek istedikleri sektörlere hazırlamaktır. Cast ajansları internet siteleri üzerinden almış olduğu başvurular ile seçim yapmaktadır. Oyuncu olma hayalleri bulunan oyuncu adaylarını bünyesinde bulundurduğu eğitmenler ile eğiterek sinema ve televizyon sektörüne kazandırmayı amaçlamaktadır. Bünyesinde her konu da bilgi sahibi eğitmenler bulunduran cast ajansları farklı sektörlerde kariyer yapmak isteyen adayları eğitmektedirler. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler ile oyuncu adayları istedikleri alanda kariyerlerini yapmaya yönelik adımı atmış olmaktadırlar. Günümüzde popülerlik yıldızı gün geçtikçe parlamakta olan cast ajansları spikerlik, sunuculuk, oyunculuk, modellik, fotomodellik ve mankenlik sektörlerinde adaylarına eğitim vermektedir.

Oyuncu olmak istiyorum diyenlerin günümüzde en çok tercih ettiği bir başka kurum ise oyunculuk akademileri.  Oyunculuk akademilerinde verilen eğitim başlı başına sinema dünyası için değildir. Farklı branşlarda oyuncu olmak isteyenler için -tiyatro- ve yetenek sınavlarına hazırlanan adaylar için de eğitim verilmektedir. Oyunculuk alanında iyi bir kariyer sahibi olmak için tiyatro eğitiminin olması gerektiği aşikârdır. Oyunculuk akademilerinde verilen eğitim ağırlıklı olarak uygulamalı eğitimdir. Bu akademilerde öğrenilecek her şey oyunculuk hayatında oyuncu adayının işine yaramakla birlikte eğitim almamış oyuncu adaylarından bir adım önde olduğu gerçeği gün yüzüne çıkmaktadır. Oyuncu akademilerine katılım için belirli yaş aralığı bulunmaktadır. Bazı oyunculuk akademilerinde kursu tamamlayan oyuncu adaylarına diploma verilmektedir. Kursun sonunda verilen diploma ile özel tiyatroların sınavlarına girilebilmektedir. Cast ajansında oyuncu adaylarına verilen oyunculuk eğitimi ile eş değerdir denilebilir.

Oyuncu akademisini başarı ile bitirip cast ajanslarına başvuruda bulunabilir. Aynı zaman da oyuncu akademileri konservatuar sınavları için de eğitim vermektedir. Cast ajansları oyuncu akademisi ya da konservatuar bitiren adaylara farklı bir ayrıcalık göstermemektedir. Oyunculuk kursu ve konservatuar bitiren biri ile hiç eğitim almamış biri ile aynıdır denilebilir. Cast ajanslarında ayrım yapılmamasının nedeni olarak cast ajanslarının yetenekli olan adayları seçmesi gösterilebilir. Aynı zamanda konservatuar ve oyunculuk akademisi bitirmiş biri tamamen boşuna okumuş denilemez. Okuduğu bölüm ile kariyerine devam etmek istediği branş aynı ise burada bir artı noktası bulunmaktadır.

Kaynak: http://www.cocukcastajansi.com/cast-ajanslar-nasil-oyuncu-alirlar/

 

 

 

 

 

 

 

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: