Cast Ajansları Oyunculardan Proje Başına Komisyon Alır mı?

Oyuncu olmak isteyenler yapmaları gereken işlemlerden en önde gelen adım, bir cast ajansına başvurmaları ve bu cast ajanslarının projelerini değerlendirmeleridir. Oyuncu olmanın öyle sanıldığı kadar kolay olmadığının bilincinde olunması ve gerekli bilgi birikiminin bulunması gerekmektedir. Öyle ha diyen oyuncu olamamaktadır. Oyuncu olmak isteyenlerin bazı kriterleri yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. Bu nedenle de cast ajans başvurusunda onay beklemektedirler. Gerekli özelliklerin temininin gerçekleştirildiği takdirde onay verilir ve oyuncu adaylarının kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi için randevu tarihi belirlenir. Bu randevu tarihinin geldiği günde oyuncu adayı kayıt işlemlerini gerçekleştirir. Daha sonrasında fotoğraf ve video çekimleri yapılır ve oyuncunun setcartları oluşturulur. Bu setcartlar gerekli yerlere gönderilir incelenir ya da yapımcılar, yönetmenler cast ajanslarından bu kişilerin bilgilerinin olduğu belgeleri talep eder ve incelemeye alırlar. Bu incelemeden sonra projede yer almanız onaylandığı takdirde sizlere davet gönderilir. Bu davetin de sizin için uygun olduğu kanaatine vardığınızda proje sözleşmesi imzalanır.

Cast ajanslarının çalışma prensiplerine göre değişiklik gösteren komisyon alma durumu, kimilerinde oyuncudan temin edilirken kimi zaman da yapım şirketinden talep edilir. Yani siz bir proje için köprü görevi gören cast ajanslarının bir hizmet bedelini ödeme durumunda kalabilirsiniz. Ki bu durumda size bir projeyi garanti ettikten sonra karşınıza çıkmaktadır. Bazı cast ajansları ise bu durumu oyuncularını hiçbir şekilde yansıtmaz tamamen yapım şirketleriyle alakadar olur ve bu köprü görevi gördükleri işlemin bedenlini yapım şirketlerinden talep eder ve oradan isterler. Böylelikle siz sadece oyunculuğunuzu yapar ve ücretinizi alırsınız.

Tamamen yapım şirketlerinden işlem gören cast ajansları sizlerden hiçbir şekilde herhangi bir komisyon talep etmez ve sizin sadece kazançlı olmanıza gayret ederler. Fakat oyunculardan komisyon alan cast ajansları da yine sizleri yormayacak ve üzmeyecek bir bedel talep eder ve size iş imkânı sunduğundan ve bunun bir hizmet bedelinin olması gerektiğinden dolayı da bu komisyonu vermeniz gerekmektedir. Bu durumda sadece bir projeye kabul edildiğiniz ve sizin bu projeyi onaylamanızda mümkün olduğunu belirtmekte fayda vardır.

Kaynak: http://www.castistanbulajans.net/cast-ajans-secmesi-sonrasi-ne-olur/


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: