Cast Ajanslarının İş İlanlarına Nasıl Başvurabilirim?

Herhangi bir cast ajansa daha önce başvurmamış ve kayıt yapmamış bireyler. Eğer takip ettikleri bir ajans var ise bu ajansın internet sayfasından başvuru formu doldurabilir. Eğer takip ettikleri bir ajans yok ise ve oyunculuk hedefleri varsa kariyer.net, yenibiriş.com gibi iş ilan sitelerinden veya ajans başvurusu yazarak internet üzerinden başvuru formunu doldurup başvurularını tamamlayabilirler.

Ajanslar için zayıf veya şişman, uzun veya kısa, güzel veya çirkin, eğitimli veya eğitimsiz gibi kriterler göz önüne alınmaz. Kadrolarına alacakları kişilere yetenek sınavları uygulamazlar. Başvuru yapan kişinin gözle görülür bir kusuru yoksa başvuruları kabul edilir ve deneme çekimleri yapılır. Bu kişileri uygun gördükleri projelerin deneme çekimine gönderir ya da fotoğraf önerisinde bulunur.

Kişilerin bu hususta dikkate alacakları şeyler ajansın daha önceki projeleri ve bu projelerde öne çıkardıkları yeni yüzlerdir. Ajansa başvuru yaptım kabul edildim peki ya sonra? Diyen bir kişi öncelikle sabırlı olmalı ve kendisine uygun proje gelene kadar varsa eğitimine, yaptığı mesleğe yani günlük rutin işlerine devam etmeli ve cast ajansından gelecek telefon veya mail i beklemelidir. Bu noktada kişinin başvuru formundaki iletişim bilgilerini eksiksiz ve tam doldurması, başvuru yaptıktan sonra herhangi bir iletişim bilgisinin değişmesi durumunda ajansı bilgilendirip bilgilerini güncel tutmalıdır.

Kişi bir ajansla çalışabileceği gibi birçok ajansın başvuru formunu doldurup bu ajansların istedikleri kategorilerinde rol bekleyebilirler. Bu noktada kişilerin imzaladıkları sözleşme var ise buna dikkat etmeleri ve sözleşmede bu konuya ilişkin herhangi bir madde olup olmadığına dikkat etmelilerdir. Ajansların bu gibi uygulamaları bilinirliği ve güvenilirliği açısından önemlidir. Sizin adınıza yapmak istediği bir proje anlaşmasında proje yetkililerinin başka ajanslara vurup seçeneği çoğaltmak istemesi gibi bir durumda başka bir ajansın sizi yönlendirmesini veya fotoğrafınızı yollamasını istemezler. Bu noktada sözleşmede buna ilişkin bir madde var ise hukuki yollara başvurup maddi tazminat davası açma hakkına sahip olabilirler. Ajans iş başvurusuna herhangi bir siteden başvuru yapıyorsanız ajansın istediği kriterlere uyup uymadığınızı sorgulamanız ve somut olmanız gerekmektedir.

Kaynak: http://www.ajansbiri.com/cast-ajanslarinin-yeni-yetenek-kesfetme-surecleri-nasil-isler/


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı: