Yazlık Dizilerde Oyuncu Olmak

Televizyon dizilerine her geçen gün bir yenisinin daha eklendiği bu dönemlerde yazın gelmesiyle birlikte yaz dizileri de katılmaktadır. Diziler çoğunlukla Eylül ve Ekim ayında yayına girer ve Haziran gibi sezon finali yaparak 3 aylık mola verirler. Fakat bazı dizilerin yayın hayatı bu şekilde devam etmeyerek erken final yapabilirler. Bu dizilerin erken final yapmasının en büyük sebebi ya oyuncu kalitesinin düşük olması ya da dizi konusunun sürükleyici ve izleyicileri etkilememiş olmasıdır. Bu konuda en büyük görev cast ajanslarına düşmektedir.

Günümüzde yazlık dizilerde oynamak istiyorum diyerek başvuru yapan onlarca kişi vardır. Ama bilinmelidir ki sadece istemek bunun için yeterli değildir. Kişinin oyunculuk yeteneğinin olması yazlık dizilerde oyuncu olmak için en gerekli şartlardan biridir. Oyuncu adayı öncelikle yazlık dizileri araştırmalı, oyuncu ihtiyaçlarını verilen ilanlardan değerlendirmeli daha sonra ise yazlık dizilerde nasıl oyuncu olunur başlığı altında araştırma yaparak yeni çıkacak yaz dizilerine başvuru yapmalıdır. Yazlık dizilerin uzun süreli olmaları için cast ajansları yazlık dizilerde oyuncu olmak için başvuru yapan adayları en iyi şekilde değerlendirmeli ve daha sonra seçmeleri yapmalıdır. Oyuncu seçmeleri mutlaka kısa deneme çekimi yapılarak olmalıdır ki oyuncu adayı da bu sırada oyunculuk yeteneğini ve becerisini cast ajanslarına gösterebilsin. Cast ajansları uygun buldukları adayları projesi olan firmalara ve yapımcılara yönlendirerek hem dizinin devamlılığını hem de oyuncu adayının kariyerinin devamlılığını hedeflemelidir.

Dizilerde oynamak istiyorum diyen adaylar bu dizilerin nasıl yürüdüğü de bilmelidir. Çünkü yazlık diziler diğer dönemlik diziler kadar uzun ömürlü olmayabilir. Eğer kişinin uzun süreli oyunculuk kariyeri varsa eğer ve yeteneğine güveniyorsa diğer dizi başvurularını doldurarak oyunculuk kariyerini uzun süreli olarak planlayabilir. Dizilerde nasıl oyuncu olunur ya da yazlık diziler de oyuncu olmak için gereken şartlar gibi araştırma yaparak bu dizilerin amacını öğrenebilirsiniz. Yazlık diziler uzun ömürlü olmak , seyirciye kendini sevdirebilmek ve devamlılığını sağlayabilmek için mutlaka sürükleyici ve etkileyici bir konuya ve kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olmalıdır.